7. srpna 2014

Jedna desetiminutovka

Šití u mě v létě nějak stávkuje, možná proto, že se mi nechce v tom horku sedět u stroje a u žehlícího prkna. Ale taková rychlá desetiminutová prácička mě baví :D. S plstí je to parádní práce, žádné zapošívání, žádné skrývání, vše je dovoleno a přiznáno. Odzkoušený i "cvočkovač" z Tchiba a dneska třeba růžově neonová gumička, kterou můžu kdykoliv vyměnit. Jednoduše - rychle - efektivně= tak to má být. Aneb neonky mě inspirují ;), viz článek zde.




Foto© BARABASCA MADE



5. srpna 2014

Pozvánka | Mary Duras - Oblastní galerie Liberec

Minulý týden jsem navštívila výstavu sochařky Mary Duras (1898-1982). Výstava nabízí průřez celoživotní tvorbou této německy hovořící sochařky z Československa, která patřila mezi významné mezinárodní autory v meziválečném období i přesto, že právě v Československu díky německému jazyku, dvojí emigraci i tím že byla žena v čistě mužském oboru, byla podceňována.

Výstava má zajímavou instalaci, autorčiny sochy na modrém podloží a ostatní sochy, které jsou srovnáním s dalšími ženskými autory její doby. Představují se tak spolužačky a přítelkyně z ateliéru Jana Štursy -  Gabriele Waldert, Marta Jirásková, Hana Wichterlová a nebo německy hovořící sochařky Helene Scholz-Železny, Ilse Pompe a Marty Schöpflin. Výstava trvá až do konce srpna, takže ještě máte čas, určitě doporučuji, mě osobně se její tvorba velmi líbí. Můžete se také těšit na komentovanou prohlídku s kurátorem výstavy panem Ivo Habánem 28.8 v 10:30 a 17:00.

Eva





Probuzení / bronz

Matka s dítětem/ patinovaná sádra


Foto©BARABASCA MADE

Zdroje informací:
www.maryduras.com
prospekty Oblastní galerie Liberec




3. srpna 2014

Štítky DYMO

Mám doma novou hračku a rozhodně všem doporučuju :). DYMO Omega štítkovač jsem zaregistrovala už v práci a strašně se mi líbil výsledný vzhled štítku. Náhradní pásky se dají dokoupit zvlášť a můžete vybírat z různých barev, já zvolila černou, to je jasné ;). Štítkovač mechanicky vytlačuje písmenka, které jednoduše navolíte na otočném kruhu. Najdete na něm celou abecedu, číslice a pár znaků. Jediné co mi tu chybí jsou háčky a čárky. Až vytlačíte potřebné slovo do pásky, tak jej odstřihnete pomocí nože, který je součástí strojku. Ze štítku sloupnete pásku a můžete lepit. Takže jistě chápete, že teď pobíhám po bytě a přemýšlím kde všude se může hodit :-D. Tady je pár inspirací, jistě přijdete i na další možnosti použití ;). Pěkný pracovní týden.


Popsat přihrádky na pořadači ....

Knížky které mají barevný obal zabalit do papíru a označit černým štítkem....


Označit kompoty, zásoby, boxy v kuchyni šlo jedna báseň ;)

Jednoduché ovládání. Plastický monochromatický vzhled štítku...

Foto©BARABASCA MADE

TOP