23. ledna 2017

Nový šatník



+ + + + +

Když jsem studovala střední školu oděvního návrhářství, měla jsem sen o tom jak budu jednou slavná návrhářka....navrhovala jsem, konstruovala, hrála si s programováním, šila jsem kdeco....
..ale už ve třeťáku jsem věděla, že tudy cesta nepůjde...jsem hold technik :D.

Znovuobjevená chuť si navrhnout a ušít cokoliv je víceméně spojená s omezováním konzumního života, s volbou žít ekologicky a možná taky dospění k osobnímu stylu .

Začalo to jednoduše, protože mám po porodu o číslo a půl méně, vyřadila jsem ty nejširší kousky, následovaly akrylové svetry a trička neurčitého tvaru....to bylo na konci léta.

A tak jsem se před začátkem jarní sezóny pustila do tvoření nového šatníku. Prvně bylo na místě znovu projít stávající oděvy, tentokrát podle barvy. Kriticky jsem zhodnotila, že pastelové a pudrové odstíny, ač je miluji, mi prostě nikdy sedět nebudou. Vytvořila jsem si barevnou paletu základních, doplňkových a neutrálních barev a dle toho roztřídila zbývající oblečení.


1|    2|     3|    4|    5|    6|    7|    8|    9


Teď už mám jasno v tom, že zaprvé toho moc nezbylo :D, ale hlavně vím, čím to doplnit. A to je pro mě zcela nová situace! Protože to znamená, že už nebudu stát před skříní a říkat si, co si jen vezmu na sebe. Konečně mám systém, kterého se můžu držet a je to osvobozující pocit.




Navrhuji si teď pár volnočasových oděvů na sezónu jaro/léto, využívám k tomu látky, které jsem si nahromadila ještě před těhotenstvím. Je na čase udělat střih  ;)....tak a teď doufat, že po dalším porodu nebudu tvořit šatník nový :D 

13 komentářů:

  1. Super :-) dúfam že nám ušité modely potom aj predvedieš ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani děkuji, když to bude stát za to tak jo...lehce intognito ;)

      Vymazat
  2. Dobre vy! Ja si take malovala jak budu nabrhatka, pomalovala jsem spousty bloku, na stredni sla na textilku a pak... mi spadly ruzove bryle a uvedomila jsem si, ze krasne saty sice nakreslit umim, ale takovych je plna trida, ale tech kteri jsou originalni je jen par a mezi temi jsem nebyla :D ale je pravda, ze ted mam kolikrat chut neco usit, ale vetsinou se k tomu nedokopu :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D jj to byl taky další bod zlomu hehe
      Jde to pomalu...motivace je teď ale opravdu velká :)

      Vymazat
  3. Perfektní článek. Měla bych si také vytvořit koláž šatníku. Jen já jsem "vyrostla" směrem nahoru a roky to dolů nejde, tak budu budovat ten větší šatník. Jen o barvách vím, že mi také pudrové nesluší, tak je nenosím a jak ráda bych. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Já se doteď tím nijak zvlášť nezabývala...a vůbec nesnáším nakupování, takže to bylo vždycky tk co bylo potřeba, pár triček, svetrů a bylo.

      Začala jsem teď volným šatníkem, na mateřské toho není tolik potřeba jak do práce, takže to není takový problém udělat větší průvan...
      A je to skvělý pocit nového začátku :)

      Vymazat
  4. olala, superinspirativni clanek! koukam, ze jsem přes leto resila stejny problém :)) vyhazela jsem skoro cely satnik a dotvořila si kousky, diky kterym je ted kazde me rano mnohem prehlednejsi a prijemnejsi a nehrozi,ze se vydam do světa s dírou kdoví na jakém inkriminovaném místě :)) vzhledem k tomu, ze jsem si zatím netroufla si usit kalhoty na sebe ted chodim vyhradne v suknich :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) díky...bylo to potřeba. Doplnění šatníku je výzva a nejde to tak rychle na mateřské :). Tak snad budu i něco fotit a dám to časem do článku. Mějte se hezky

      Vymazat
  5. Klobouk dolů, že si navrhuješ a šiješ vlastní oblečení. Mně by se také líbilo nosit originální oblečení, které jsem si sama navrhla :-). Vrchol mého šicího umění ale je, že si zkrátím kalhoty :-D . Když tak ale koukám na to oblečení, tak bych si také mohla provětrat šatník. Už jednou jsem si šatník probírala a oblečení, které už jsem nechtěla nosit, jsem poslala do second handu , tak teď to udělám zrovna tak a pak vyrazím na nákupy :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši zprávu :)