16. února 2015

Je třeba si dělat radost

Snad od doby kdy jsem pracovala v japonské společnosti, jsem si tak oblíbila Japonsko, japonské minimalistické interiéry, umění a jídlo :). Jak já miluji to různorodé stolování, plné lahodných malých porcí kreativních barev, vůní a chutí. Klasické stolování je prima, ale s oblibou používám mističky, hrníčky, talířky v různých formátech i barvách na všechny ty omáčky, pasty, chuťovky, sushi, rolky. Také jsem čajový oblíbenec snad více než milovník kávy :). 




Neodolám roztomilým mističkám a ráda si vychutnám čaj z menších mističek, který popíjím rychle a s chutí, protože v těch velkých hrnkách je čaj stále ještě horký. Od té doby co mi zavřeli oblíbenou čajovnu musím hledat jiné zdroje čajů a keramiky. Tvůrce Báru Diduchovou a Petru Maškovou, které tvoří nádhernou keramiku pod názvem Ema Mamisu nemusím dlouze představovat, jistě je znáte. Jejich nové minimalistické "rýžové" kolekci jsem prostě nedokázala odolat. 

Takže já si teď jdu vychutnat čaj a vám přeji hezký týden.



Foto©BARABASCA MADE

13 komentářů :

  1. Úžasné! Obdivuju už dlouho a moc se mi jejich keramika líbí. Já jsem teda kafař jako poleno, ale mističky mám taky ráda a jakmile se rozhodnu rozšířit jejich sbírku, určitě nakoupím od Ema Mamisu. A taky ty jejich vázy jsou boží. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty jsou taky skvělé, ta mačkaná technika je tak jednoduše dokonalá že se rozplývám :)
      Tobě taky Baru!

      Vymazat
  2. Moc krásné, ta jejich nová kolekce je opravdu povedená :) A podlaha, ta taky ladí! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Máš to krásné!

    Ale všecko!!!
    Obklady i stůl i dlažbu i židli. Osobně teď doma prožívám velké židlové drama (která snad jednou bude mít happy end, včetně mého obvyklého blogového výlevu), takže když vidím, že někomu báječně ladí fajná židle s celým bydlením, mám až slzu v oku.

    Tak na zdraví! A kouzelným miskám tři krát zdar!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujiii! No ale dalo to práce od podlahy po židle :-D Takže neboj židle budou ladit i u vás! :)

      Vymazat
    2. Když tak se přestěhujem ... :o))))))))))

      Vymazat
  4. Nádhera! Všechno <3 Japonsko taky miluju, z cesty tam jsem byla unešená, co naaranžované jídlo to malé umělecké dílo, úžasná handmade tvorba, prostě ráj! A vytvořit si takový ráj doma, je nej <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) děkuji. Tak to tiše závidím. Pro mě je zatím Japonsko vzdáleným snem. Spíše se odhodlávám letět víc jak hodinu :D. Ale když už se jednou zmužím tak bych tam ráda strávila alespoň dva měsíce. Mám tam i kamaráda tak by to mělo i jiný rozměr z jeho místního pohledu. ;)

      Vymazat
  5. Ty jsou ale krásné, a moc! A i fotky jsou parádní! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla jsem psát už včera, ale nestíhala jsem. Krásný set. Já jsem si tam už dříve vyhlédla ty mačkané misky, jen nevím, kam s nimi a nějak se nám stále nedaří sehnat větší bydlení. A vždy, když někde vidím podobný vzor dlažby, tak si vždy vzpomenu na tvé krásné bydlení. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný servis. Japonsko mě také fascinuje, jednou bych se tam chtěla podívat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši zprávu :)

TOP