21. dubna 2015

Kresba na porcelán

Po dlouhé době jsem se pustila do ruční tvorby, tentokrát jednoduchá kresba fixem na porcelánový talíř. K tomuto účelu jsem už před Vánoci nakoupila bílé talíře z IKEA a dlouho rozmýšlela o vzoru. Nakonec zvítězil geometrický a černá barva. Kreslila jsem speciální fixou na porcelán, poté 4 hodiny nechala zaschnout na vzduchu. Pro fixaci jsem "zapekla" v otevřené troubě na 160 stupňů po dobu 90 minut. Příště se chystám na větší talíř ne-li tác. Pěkný týden!



Foto©BARABASCA MADE

18 komentářů :

  1. Krásné to máš! To si taky někdy budu muset vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, moc se ti talíř povedl, je krásný! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu moc hezké! Mám v plánu něco podobného, tak děkuji za inspiraci:)!
    A.

    OdpovědětVymazat
  4. ...tá holubička.....zemitý ,vzorkovaný material...uchvátila ma....
    ...fixa a tanier,dobrá dvojka,efektná....už mám odskúšané a darované.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali je to origami jeřába, chystám pro miminko kolotoč nad postýlku...už jich mám poskládaných 16 :)
      Děkuji a pěkný den

      Vymazat
  5. Moc pěkné. A líbí se mi i materiál použitý na origami jeřába. Kolik jich chceš vyrobit? Já mám tři, pár bych ještě chtěla přidat... ale šestnáct? To musíš mít hodně trpělivosti :-))) Krásný večer A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Aničko. Uvidím jak bude potřeba :). Mě to skládání moc baví, je to dobrý relax. A jeřáb je snadné origami. Horší by byl slon :D toho skládám skoro půl hodiny a s předlohou. Jeřába už zvládnu nazpaměť a po slepu :).

      Vymazat
  6. Moc pěkné Marti, jeřáb i talíř :)) Jeřáby jsem taky dělala Klárce jako závěs pod lustr do pokojíčku a talíř zase na stojáka na polici do kuchyně, zvolila jsem ale trojúhelníkový rastr po celé ploše ;) Máme podobný směr! :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní, fakt! Já mám fixu na porcelán doma už dlouho, ale pořád jsem se neodhodlala :) Zatím jsem aspoň nekoupila levné hrnky z IKEA, které když zničím, nebude mi tolik líto! Nebyl ten geometrikcý vzor ale trochu obtížný? Já pro začátek zkusím něco jednoduššího, možní puntíky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. Nebylo to vůbec nic těžkého, stačí udělat mřížku a pak chevron vzor ke spojům. Pak nahodile vybarvit trojúhelníky. Puntíky jsou ale taky dobrý ;)

      Vymazat
  8. Oooh lala what a wonderful project and love the result! It's always super fun with porcelain drawing, love it:-) Thanks for the inspiration and enjoy your week, Best, Mette

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši zprávu :)

TOP