20. srpna 2015

Prostřeno 2

Koupila jsem si krásnou tmavě šedou lněnou látku větší gramáže. Lněné ubrousky proto byly první v řadě. Ještě toužím po světle šedém odstínu..tu snad najdu v IKEA :). Ubrousky mají rozměr 30 x 30 cm. Okraj je 2x zahnutý a prošitý jednoduchou šicí technikou. Pracovní postup na začištění rohů jsem pro vás tentokrát vytvořila a můžete stáhnout zdarma zde.

POZN. Na nové stránce  NÁVODY A ŠABLONY budu postupně doplňovat jednoduché šicí techniky, pracovní postupy a střihy. Děkuji za zpětnou vazbu :) 





Foto©BARABASCA MADE


26 komentářů :

  1. Tým, že si na tú sivú látku z IKEA upozornila, si mi pomohla rozhodnúť, ako sa budú uberať zmeny v podkroví..., použijem túto látku na závesy, aj na šatník z políc z Ivaru ... Tá látka je famózna !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to je fajn. Tento tmavý odstín jsem koupila jinde ještě předtím než jsem viděla v IKEA....ale myslím že je taky skvělá :)
      V IKEA jsem ještě nebyla, ale chci se na ni podívat...snad bude kvalitní, taky bych chtěla závěsy ;)

      Vymazat
    2. Ja som si kúpila opäť závesy s nerezovými okami , ako predtým, len biele, naozaj som musela počkať až Milan odíde , aby som to mohla robiť, tieto aktivity nemôžem pri tej náročnosti byť pre Milana a ostatných...myslela som , že teraz keď dospievajú budem viac tvoriť, ...vôbec to tak nie je a tým popisom som chcela dokumentovať, že sa to bežne u nás pri postihnutom dieťati nedá, teraz idem skrátiť tie druhé, a mám to v jeho izbe nachystané...viacdňové práce nám idú len keď je tu relatívne voľno, truhlica a debnička čaká...
      Ja som tu ľanovú látku tiež videla len , keď som si ju vygúglila :-) A je taká pekná, že by som sa pokúsila vlastnými silami hore zmeniť look, sivé závesy na francúzske okná, aj na to kúpelňové, kde je tá sivý dlážka, no a teraz sa rozhoduje ako ďalej, šatník, pracovňa pre manžela....niečo mám v hlave a táto látka by bola kľúčová :-)
      Pa, pa si šikulka, veľmi pekne , precízne postupuješ, a pritom pri báätku :-))
      Okolo Mila je teraz veľa zmien....a nielen okolo neho :-)))

      Vymazat
    3. ....no a jakou máme potom radost když se něco vytvoří i přes ten nedostatek volného času :)
      Zatím stíhám jen takové rychlovky. Ráda bych se pustila zase do nějaké oděvařiny (PS: je to moje vyštudované řemeslo... i když povoláním jako inženýr.... tak toto je moje kreativní relax :))....a moc děkuju +:)

      Vymazat
    4. PS : pridala som foto s nerezovými okami :-) (tam do posledného postu)
      Aj predchádzajúce závesy- marsala boli s ,,okami,, :-) , veľmi sa mi to s nerezovými garnížami páčilo, vtedy som pochopila, že som industrial, aj keď názov som ešte nevedela !!!

      Vymazat
    5. já jsem od malička eklektik a taky jsem to zjistila až teď :D...o víkendu bude příspěvek o výstavě a ta se ti bude určitě páčit :)

      Vymazat
    6. K tomu nádhernému prestieranu u teba , dnes sa vrátil Milo, na stole bola len keramická solnička od Nadi, máme ju viac ako desať rokov....už je z nej odlúpnuté, neviem ako to stihol ...:o)...aký štýl mám ja ? :-)))

      Vymazat
    7. :) jsou to rychlíci...nejlépe mít oči i vzadu :)...no je mi jasné že takto prostírat budu možná o Vánocích a to ještě hned sundat :-D

      Ali ty máš úžasný styl :) řekla bych natural-vintage-industrial-toskánský

      Vymazat
    8. a ještě lehce šmrncnutý do boho a punk stylu :)....takže vlastně taky eklektik :D

      Vymazat
    9. Presne !
      A po predchádzajúcom industrial poste mám zase raz konkrétnejšiu predstavu soľničky, jedálenského stola, proste nášho zátišia...
      Ja stále ponúkam našu domácnosť na inšpiráciu, raz dizajnérom ako reálny autizmus a hyperaktivita v interiéri, raz scenáristke, ako príklad istej polohy intelektuálky, so sebazaprením v službe, s premýšľaním... raz veriacim mamám, že nie sme žiadne ,,kostolné myši,, a my veriaci máme štýl....ale vážne, je to pre Jeho Božský pohľad :-))))))))
      Mimochodom, jeden maliar a kňaz hovoril, že domácnosť Panny Márie bola jednoduchá, pekná, prostá a čistučká.....
      Aj doma sa snažím vytvoriť domov, pre mňa tzv ,,bod nula, to jest, že už lepšie, krajšie a trefnejšie pre nás to nejde....
      A o tom to naše ženské poslanie je ! a máme na neho od PM aj požehnanie :-)
      :-))))))))))

      Vymazat
    10. Krásně napsáno :) Děkuji!
      ...Věřící máma :)

      Vymazat
  2. S těmi pomněnkovými talíři to vypadá opravdu kouzelně. :) Moc se ti to povedlo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)...byl to takový chvilkový počin...vedle spící Růženka a já chystala talíře na stůl :-DD

      Vymazat
    2. Další věc, co Růžence závidím - dali jste jí nádherné jméno! :) :D

      Vymazat
    3. Růženka je její blogová přezdívka..nechtěla jsem a nechci ji veřejně publikovat jméno i vzhled..maximálně v nepřímém úhlu. A Růženka vznikla tak, že dědeček jí říkal šípková Růženka protože pořád spinkala když se narodila :)

      Vymazat
  3. Krásně prostřeno! A šicí návody jsou super! (i když nešiju...) ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Na návody se těším. Do teď šlo šití mimo mě, ale vyškemrala jsem na mamce její starý šicí stroj...divila se, ale věří mně, jen já se bojím, že jsem šicí geny zdědila po taťkovi:) Ale je to výzva.
    Prostírání máte krásné!
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! Já jsem vystudovala střední oděvní a první rok byl pro mě krizový...šila jsem na mámině Veritasce...děs....pak přišla Zetina..tu mám doteď bez jediné opravy tj.17 let panejo už tolik :O. A šilo se jedna báseň....takže geny negeny hlavně určitá zručnost a praxe a půjde to ;)
      Děkuji za návštěvu a komentář :)

      Vymazat
  5. Se šitím začínám a jdu ten postup hned zkusit na utěrky (moje dosavadní pokusy se s růžky moc nepopasovaly...).
    Těším se na další návody :-)
    Iva
    naseruina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. No tohle můžu jen obdivovat, protože nešiju :-) Krásný to máš!

    OdpovědětVymazat
  7. Krása Marti, a díky za návod na růžky, ten určitě zkusím! ;) K*

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši zprávu :)

TOP