8. července 2017

Prázdniny v Jižních Čechách


+ + + + +

Jižní Čechy mě okouzlily prvně asi před pěti lety, kdy jsme s mužem výletovali kolem Českého Krumlova. Pociťuji vždy nostalgii, protože krajina je tak podobná Jižní Moravě...tam jsem prožila svoje dětství <3.

Letos jsem hledala pěkné zázemí s možností vyjíždět na krátké výlety. Středobodem byl Jindřichův Hradec, který se stal turistickým cílem, ale nakonec i zdrojem nákupů a obědů. Růženka se naučila nová slova - oheň, hrom, pivo, komár, rybník, moucha, komín, třešně, včela..takže si představíte probíhající atmosféru ;).


Ubytování

Priorita bylo ubytování. Chtěla jsem apartmán s dvěma pokoji, možností vařit, únik před deštěm, hrací zázemí venku a prostě krásno. To vše splnil penzion Veverčí Dvůr. Pokoje jsou zařízeny ve vesnickém stylu, plně vybavená kuchyň s nádobím, varnou deskou, lednicí, koupelna se sprchovým koutem a WC. Součástí vybavení apartmánů je přebalovací pult, vanička, nočník, stupátko, jídelní stolička a postýlka. Připojení Wi-fi v celém areálu, TV a spoustu pohádek jsou ve společné místnosti, fotbálek :), kávovar...
Na velké zahradě je kryté pískoviště (bohužel ne proti kočkám z okolí), klouzačka a prolézačka, houpačky, houpací sítě, trampolína, hřiště, k zapůjčení odrážedla a kola pro děti, kola a vozík pro výlety zpoplatněny, gril a ohniště.







Jídlo

Penzion nemá vlastní restauraci, což mně s malým dítětem chybělo. V blízkosti Hostinec pro nenáročné - česká kuchyně spíše jídelního stylu. Pro malé děti žádná sláva. Penzion nabízí snídaňový koš, který byl pro mě velkým zklamáním. Balené věci jsem očekávala, ale střídání čerstvého a baleného chleba nic pro nás. Jelikož v obci Roseč není žádný obchod, jezdili jsme pro čerstvé pečivo do Jindřichova Hradce.

Na obědy jsme si oblíbili vegetariánské bistro Bistrocarot - i když jen vyzvednuté v cukuletu, většinou cestou z výletu, se spící Růženkou na zadním sedadle auta. Bistro je moc příjemné s milou obsluhou s možností i nakoupit zeleninu a ovoce, těstoviny, mléčné výrobky a domácí kváskový chleba.  Foto vypůjčené z jejich internetových stránek.





Vyzkoušeli jsme i vegetariánskou a rybí restauraci Na 15.poledníku, taky jsme párkrát grilovali venku, protože v penzionu jsou k dispozici grily a ohniště. V kuchyňce se dalo i nenáročně uvařit :).


Výlety

Co s dvou a kousek letým dítětem? V penzionu je krásné zázemí, v okolí zvířata...kočky, koně, ovečky, krávy.. krásná příroda, polní cesty se zlatým obilím, kukuřicí, vonícím senem a třpytivými rybníky. Pro mě dostatečné :D.








V Roseči se nachází ještě Houbový park - muzeum fosílií a Kukuřičné bludiště. My jsme plánovali výlety s cca půlhodinovým dojezdem, protože Růženka "nesnáší" cestování :D. V seznamu níže jsou i tipy, které jsme nakonec nestihli :).

  • Jindřichův Hradec je nádherné historické město, plno zákoutí, výhledů, parků. Možnost výletu parním vláčkem z Jindřichova Hradce do Nové Bystřice.
  • Červená Lhota
  • Zoopark Na Hrádečku
  • Děbolín rozhledna
  • Pískovna Jiřičín
  • Třeboň, Třeboňské rybníky Svět a Rožmberk
  • Telč, Dačice, Landštejn, Slavonice..







10 komentářů :

  1. Dobrý den, my byli na dovolené hned vedle Vás :) Zázemí jsme měli v chaloupce kousek od Jindřichova Hradce, kde naši přátelé vařili veganskou plnou penzi. Naše chaloupka měla jako bonus hned před vraty i rybník s lodičkou. V jižních čechách (kromě Českého Krumlova a splavování Vltavy) jsem ještě nikdy nebyla a také mě ten kraj naprosto učaroval. Vesničky jako z pohádek a spousta možností výletů vhodných i pro malé děti (dcera je stejně stará jako vaše Růženka). A v Hradci jsme objevili perfektní kavárnu s vlastní pražírnou http://www.kolonialcoffee.cz/ doporučuji všema deseti! My s mužem kávu milujeme a už dlouho jsme neměli lepší! No a pak nás také naprosto nadchla koláčovna https://www.facebook.com/fouskovakolacovna/ tak dobré koláče umí jen moje babička :) Možná příště využijeme tenhle tip na ubytování, protože do tohohle kraje se určitě ještě vrátíme :) Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super děkuji za tipy, ta kavárna teda vypadá skvostně :3

      my se vrátíme určitě taky <3

      Vymazat
  2. Jizni Cechy snad nemuzou zklamat. To staveni i zahrada vypadaji pro rodinu s detmi idealne. M.

    OdpovědětVymazat
  3. My si teď o víkendu střihli s našimi dvouleťákem a dvouměsíčákem Červenou Lhotu i s lodičkou kolem a druhý den výlet párou z JH, milujem ten kraj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lodičku jsme nedali protože zrovna pršelo, ale je tam krásně. Určitě se tam vrátíme zase :)

      Vymazat
  4. Před 3 dny jsme se vrátili z Veverčího dvora :-) Letos jsme tam byli už popáté!! ...neznám lepší místo na dovolenou v Čechách s malými dětmi. Už 5 let hledáme podobný penzion, který by nabázel totéž, co Veverčí dvůr... dosud jsme nenašli :-) Takže příští rok možná zas :-)
    L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) je to tam super. Kdyby tam byla restaurace se snídaní bylo by to perfektní :)

      Vymazat
  5. Nadherne fotky, velmi sa mi paci vas blog, je taky štýlový a priateľský

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši zprávu :)

TOP