8. ledna 2018

Moje radosti




+ + + + +

Vánoce jsou za námi, ale svíčky v tomto zimním čase užijeme ještě dlouho. 
Mám radost, že letošní svátky jsem zrušila svíčky s palmovým olejem a nezdravými "voňavými" příměsi. Zpracovávám staré zásoby a nově kupuji čajové svíčky z včelího vosku a přírodní esence. 

Mám pro vás tip na výrobce produktů z včelího vosku nojo. Jsem moc spokojena, svíčky krásně a dlouho hoří bez výrazného aromatu. Na Štědrý den jsme vyzkoušeli jejich plovoucí pramice :).

Nový mosazný svícen jsem ulovila ve starožitnictví, ořechové srdce jsem dostala při louskání ořechů na pečení od muže a kousek mechu od své dcerky. 

Stačí jen tak málo a přitom moc 

12 komentářů :

  1. Naozaj horia dlho a netecu? Ja som si kupila sviecky z vcelieho vosku a veru tiekli... a velmi rychlo... tak som si povedala, ze uz nechcem.. aj ked vona je uzasna... pozriem tueto odporucane..
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani svíčky dlouhé jsem ještě nezkoušela, jen někdy v minulosti svíčky z baleného plátu a ty dost "čudily". S čajovými jsem spokojená. Jako čas nemám porovnaný s klasickými, ale na večerní pohodu stačili :). Můžu ti to změřit ")

      Vymazat
  2. ...svíčky vyrábím se sojového vosku, vyjde to levněji:) moc se mi líbí ten skleněný svíce, dá se někde koupit? děkuju:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sojový vosk chci taky vyzkoušet, děkuji :).
      Svícen mám už sto let, takže bohužel nevím :(

      Vymazat
  3. To jsou radosti, dik za inspiraci se svickami ;)

    OdpovědětVymazat
  4. To je dobře, to je tak dobře, že se někdo (i já) zajímá co doma zapálí rodině pod nos.
    Možná si velké milovnice svíček své zdravotní trable nespojí s používáním vonných svíček, které kolikrát dělají neplechu jako cigaretový kouř.
    Díky za odkaz, jdu to prozkoumat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Marti ale taky jsem k tomu došla až teď. Postupně přes jídlo, boty, drogerii....a jsem moc ráda :)

      Vymazat
  5. Krásné maličkosti, to mám tak ráda... Mě teď zaujaly čajové svíčky od Jemno.sk, které jsou i bezodpadové (už řeším i hliníkové kalíšky ;-D)...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kouknu diky :). Me se u nich libi ze recyklujou obaly. Ja je taky davam stranou na pozdejsi pouziti ;). Nekdo by rekl posahany zensky..ale je to super ze nas je vic co mysli globalne <3.

      Vymazat

Děkuji za vaši zprávu :)

TOP