14. listopadu 2015

Podzimní vítání občanky

Jedno líné slunečné podzimní dopoledne...Růženka a my dva...velké slavnost..máme doma občanku Liberce. Měsíc jsem se odhodlávala ušít kabátek. Další měsíc jsem se do něj pustila a nakonec má i vestu a botičky. Vybrala jsem krásné plátno od značky Birch Fabric s podzimními barvami a kouzelnými motivy holčičky a zvířátek v lese. Materiál je pevnější struktury z biobavlny. Kabátek jsem vytvořila z Burda střihu na kombinézu, přidala kapuci a podšila chlupatým fleecem ve smetanovém odstínu. Vestička je jednoducá v předu na zavázání růžovou stuhou. Pro někoho asi zvláštní barevná kombinace, ale zjišťuji že ji vyhledávám už od začátku a moc se mi zamlouvá tato tlumená zelená a sladce růžová :-). Z botiček mám radost asi největší, jsou teplé, takže vydrží i přes zimu...třeba... Celý set jsem pak doladila riflovými šatičkami a smetanovými body, punčochy a pletenou čepičkou. Prostě hvězda!

PS: Líbí se vám tento typ článků o oblečení pro děti? Zajímají vás textilní materiály, které, jak a kam použít? Chtěli byste se dozvědět jaký druh látek a materiálu se hodí na co a podle čeho vybírat? 








23 komentářů :

  1. Textil môžem vždy !
    Padla na mňa zase nostalgia, spomienka na mojich malých a šitie a štrikovanie na nich !
    Tiež mám pred očami šatičky, látky, ktoré som vyberala v bazáre Avany, v mestečku, kde som prežívala materskú prvých dvoch...strihy Burdy a Vereny, stála činorodosť, hoci sa mi prvorodená vyvíjala inak a materská dovolenka bola skôr atestácia z....
    Zohnať teplákovinu - bavlnený úplet bolo skoro nemožné.
    Spomenula som si nedávno pri debatách o ľane na blogoch, skôr ako v interiéroch, sme ho nosili na sebe, cca pred 15 rokmi som si objavila predajňu Twiggy, kde sa dali kúpiť už šaty zo zmesi ľanu, viskózy a elastanu alebo vlny a elastanu. To bola bomba ! Prírodný materiál nosený bez,,zožuvania kravou,,:-))))
    A veru pri mojich druhých som na materskej nosila von aj šaty, boli z tohto materiálu, dalo sa v nich ,,válať,, na pieskovisku :-) a boli na gombičky, teda aj kojiť podľa potreby vonku :-)
    Dorotku cca dva roky- tri jari :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to mě těší...mě zase moc baví a těší vymýšlet oblečení na Růženku. Technologie se nevytratila z hlavy, pořád to tam je a hlavně pro malé dítě se šije přeci jenom rychleji. A hlavně se nemusí člověk piplat s takovým vyztužením atd...Recyklace taky bude :D mám toho hooodně v plánu. No šatiček asi příští rok bude dost :)

      Vymazat
  2. Když jsem tento vzor, někdy loni viděla, tak jsem si říkala, že škoda, že nemám holčičku. Máš to krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :). Já myslím že by to možno i šlo na malého kluka...proč ne :). Když tam jsou ty zvířátka..

      Vymazat
  3. Malinká musela byť hviezda, keď ju maminka takto vyparádila :-) krásna farebná kombinácia... D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) ze všech nejkrásnější byla, jak jinak že jo :D ...děkuji M.

      Vymazat
  4. Jovajova, to je nádherné! :)
    Ano, líbí, jsem zvědavá na další:)

    OdpovědětVymazat
  5. To je nádhera!!! Hezčí kabátek jsem snad ještě neviděla... Jsi neskutečně šikovná!
    V.

    OdpovědětVymazat
  6. Krása!!!!Mohla byste konkurovat obchodům s dětským zbožím.Míša H.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta vaše občanka byla jak ze salónu...a o textilu piš, třeba nevím všechno:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé holky moc děkuju, až se červenám za tolik pochval. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc krásná barevná kombinace! Hlavně to není to tuctové, Barbie-růžové od hlavy k patě. Ale co, malým sladkým holčičkám sluší nakonec naprosto všechno.
    Zítra jdu taky na vítání občánků- moje nejmladší vnučka Julinka bude slavnostně přivítaná mezi občany Prostějova. Škoda, že nemá tak šikovnou babičku, co by dokázala ušít takovou parádu jako jsi vytvořila pro svou princeznu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Krásná látka=krásná práce. Je to tak, růžová je hezká barva a taky ji ráda používám, ale ne od hlavy k patě :). Užijte si to s rodinou a blahopřeji k vnučce. :)

      Vymazat
  10. Velmi velmi pekne. Mam dve dievcata a ked boli male,nic poriadne v obchodoch nebolo. Tak sme sili a strikovali. Krasne satocky, latka, material, naozaj vydarena kolekcia. A tie boticky k tomu:-)

    OdpovědětVymazat
  11. přenááádherné. jste moc šikovná

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši zprávu :)

TOP